Marka: Siste sjanse…. Førern’s ultimatum

Tekst: Even Sehested

[flickr style=»width:450px;»]photo:3600575961[/flickr]

Etter utallige mislykka turer denne sesongen hadde Fører’n kommet frem til et ultimatum. Hvis marka svikter oss i dag også, så er det siste gang en RIB’er setter foten sin på tidenes mest oppskrytte fiskeområdet; MARKA.

Lørdag morra, Vademannen prøver febrilsk å finne en unnskyldning for å slippe å lese til eksamen (også kalt førerprøven). Proffesor’n stiller selvfølgelig opp når en venn er i nød. Destinasjon var også denne gangen marka. Vi skulle prøve ut vannet som oppsynsmannen hadde anbefalt oss på forrige fadesetur. For sikkerhets skyld printa vi kart og tok med iphone m/GPS, lett match for to rutinerte turgåere. I følge kjentmannen var det lett å finne frem til Bøttevann, kun 15 minutters gange fra parkeringa  –  Én time og 5 kilometer senere var vi på plass.

[flickr style=»width:450px;»]photo:3601384436[/flickr]

Etter kort tid så vi noe uvant, en døgnflue. Dette har strengt tatt ikke sett siden påskeferien i Montana. Noen minutter senere, et vak! Vademannen løper frem og kaster, kun et par kast skal til før vi offisielt er på FISKEtur. Første fisk er på land og det feires med noe så utradisjonelt som å ete’n.

[flickr style=»width:450px;»]photo:3601393560[/flickr]

Et par Fjorland seinere fortsetter vakefesten, nå klekker det marginata i hue og ræva. Vademannen lander enda to eksemplarer, begge over halvkilo’n. Proffesor’n har som vanlig hengt seg opp i én spesiell fisk, og etter et par timer med vakeknekken smeller det endelig. Etter en hard kamp får han endelig prakteksemplaret på land, vekta viser 800g’s. Grattis med årsrekord i Norge.

[flickr style=»width:450px;»]photo:3601404486[/flickr]

Formålet med turen var strengt tatt å få bekrefta en gang for alle at marka kun er bortkasta tid. Førern’s skjulte agenda var å få innført en totalboikott, men fiskegudene ville noe annet og annet blei det.

For å oppsummere kan vi sitere samtlige RIB’ere etter å ha sett dagens første vak: «NÅ BEGYNNER DET….!»

[flickr]set:72157619255366851[/flickr]