August 2012

Gladsak fra virkeligheten: Den mystiske pakken

Tekst: Åsmund Indrebø Næs
Mystisk pakke med mystisk innhold

Mandag 20.August vil heretter være rød i rib-kalenderen. Selv om første areidsdag etter ferien begynte som blåmandager flest, endte den fargerik som få..

Vademannen tuslet mandag morgen ned trappen i slåbrokken for å sjekke postkassa. I kassa lå en hentelapp fra posten adressert RIB Fluefiske. Avsenderen hadde undertegnet som Niels Kruttsame. Han stusset over det ukjente samenavnet, men diltet videre på jobb. Utover dagen begynte ordet om den mystiske samepakken å spre seg i klubben. Ingen av oss hadde noen gang mottatt brevpost fra urfolk, så vi visste ikke om vi kunne forvente bombe eller reinskav.

Etter arbeidstid hentet Vademannen pakken, og ringte Myjlarguten for å skrelle samegave. Den lagde ikke tikkelyder, så vi kastet oss over moroa. Øynene våre poppet halvveis ut av kraniet da det viste seg at pakken inneholdt de to flaskene med brunt brennevin vi hadde lagt igjen på vidda flere uker tidligere. Ved avreise sameland satt vi igjen to flasker med stramt til urfolket, dette for god karma. Flaskene ble lagt igjen på campen vår 4 mil fra sivilisasjonen. At de nå kom i retur var et mirakel.

alko gjør sjøl en Vadermann ustødig. Foto: Åsmund Næs

Flaskene inneholdt ekslusiv rom Myjlarguten hadde fått i gave av sin farfar. Ifølge farfaren var dette vellagret brunt tidligere eid av en profilert politiker på Cuba. Farfaren hadde fått kloa i flaskene en fuktig kveld i Havanna på 80-tallet.

Vademannen og Myjlarguten satt målløse noen sekunder, før jubelen brøt løs. Flaskene ble åpnet og innholdet kontrollert, før vi kunne skåle hissig i urfolkstoddy.

unge Vader forteller Myjlarguten om siste ørret. Eller vare laks. Skjønneru? Foto: Åsmund Næs
romen glei ned som saft. Foto: Åsmund Næs

Tusen takk Niels og resten av reindriftsmafiaen!

Niels: Om du leser dette, vi vil gjerne komme i kontakt med deg. Vi er veldig takknemlige og MEGET interressert i å vite hvordan du fant ut at brennevinet var fra oss. En hyggelig overraskelse venter deg her.

meir. Foto: Even Sehested
en gammal los kom forbi og tok en dram med oss. han hadde sef seilt jorda rundt. Foto: Even Sehested