Bord

Tekst: Åsmund Indrebø Næs

[flickr style=»width:450px;»]photo:4294311030[/flickr]
Med jul kommer julebordsesong, og med julebordsesong kommer RIBs årlige sjøslag. I år hadde Førern lagt lista enda høyere enn normalt; bord over to dager.


Dagen før dagen
Bordets første avsnitt var en overraskelse i regi Førern. Han hadde holdt korta tett til brystet, og vi hadde bare fått beskjed om å møte på ei lita kneipe i sentrum. Vi var en spent gjeng da Førern etterhvert skulle droppe en bombe som skulle vise seg å gi oss varige men. Han ba omsider om oppmerkshomhet, la ut flere printede størrelser av RIB-logoen på bordet og fortalte kjekt at han hadde en ferdigbetalt avtale på Lucky 7 Tattoo rett nede i gata. Gjør matta sjæl! Ja, riktig, Bøtta skulle tatoveres, og broderskapet skulle opp og forbi frimurerlosjen. Opplegget falt i god jord hos den sporty gjengen, og mot nåla det bar. Vår mann Morten var heldigvis stø på hånda, og noen timer senere var 5 ribbere stempla som kveg. Første avsnitt var over, og vi ventet spent på mer moro dagen derpå.
[flickr style=»width:450px;»]photo:4208892644[/flickr]
[flickr style=»width:450px;»]photo:4208109747[/flickr]
Sjølve bordet
Som ifjor hadde vi booket bord på Schrøders klokka 20. Vi møttes noen timer før dette, for å varme oss på en dram og for å overvære årets prisutdeling. Julebordspromilla kom skremmende fort opp på slips-rundt-huet-nivå , og stemningen eskalerte virkelig da vår mann på Nordisk, Svein Røbergshagen delte ut årets hovedpris til Unge T via satelitt. Gratulerer Unge T!
[flickr style=»width:450px;»]photo:4208910082[/flickr]
[flickr style=»width:450px;»]photo:4208115167[/flickr]
Vi stablet oss etterhvert ut døra, over (!) porten og til Schrøders. Vi ankom Schrøders vel varme i trøya, og at a Mor ville ha to flasker akkis på bordet var trolig dråpa som gjorde at begeret randt over for fru Schrøder. Hun ville kun servere oss en øl til maten. Hva angikk dråper og beger som randt over, hadde vi trolig en annen oppfatning av dette enn fru Schrøder. En øl til maten gjorde det ikke helt for oss, og Føren tok ansvar. Han booket bord på Grand Cafe, der vår mann Toni hadde en helt annen innstilling enn fru kristenedru på Schrødern. Her fikk vi en oppvisning i julebordskelner, og badet i julemat, julepils og akkunger (aquavit) til det bare var oss igjen på sjappa. Takk Grand og takk Toni! Vi ses neste jul!
[flickr style=»width:450px;»]photo:4208187297[/flickr]
[flickr]set:72157622931720989[/flickr]